Aktualności

Graduation Ball

Hotel Grafit jest idealnym miejscem na zorganizowanie Balu Studniówkowego. Nowoczesna Sala Diamentowa (plan sali poniżej) o powierzchni 560m² pomieści do 300 osób. Jej niepowtarzalny wystrój, wybór kolorów oświetlenia spośród palety ponad trzech tysięcy barw to tylko kilka z atutów przemawiających za wyborem naszej oferty.

Młodzież w tym szczególnym dla nich dniu traktujemy wyjątkowo, dbając o profesjonalną obsługę, smak potraw na najwyższym poziomie i bezpieczeństwo podczas balu. Dla grona pedagogicznego oddajemy do dyspozycji kameralną Restaurację znajdującą się na tym samym poziomie, zarówno maturzyści jak i grono pedagogiczne  mogą czuć się komfortowo.

Na terenie Hotelu znajduje się bezpłatny monitorowany parking dla naszych Gości.

 

MENU - STUDNIÓWKA 2017         140 zł/osoba

Zupa: (1 do wyboru)

  • Rosół z makaronem
  • Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym
  • Flaki wołowe
  • Zupa gulaszowa
  • Consome pomidorowe z makaronem

II danie: (1 do wyboru)

  • Cordon blue z indyka, ziemniaki, zestaw surówek
  • Polędwica wieprzowa w sosie miodowo-musztardowym, ziemniaki, zestaw surówek
  • Kotlet szwajcarski zapiekany z serem i pieczarkami, ziemniaki, zestaw surówek
  • Kotlet de volaille, ryż pikantny, jarzyny gotowane
  • Medalion drobiowy w płatkach migdałowych, ziemniaki, zestaw surówek
  • Schab saute w sosie borowikowym, ziemniaki, zestaw surówek

III danie gorące: (1 do wyboru)

  • Barszczyk z pasztecikiem
  • Żurek z jajkiem i wędzonką
  • Krem serowy z diablotką
  • Kwaśnica

IV danie gorące: (1 do wyboru)

  • Forszmak drobiowy
  • Strogonow
  • Karczek w sosie, kluski śląskie, sałatka z buraków
  • Bogracz wołowy z kluskami śląskimi
  • Udko z kurczaka, ryż, marchewka gotowana
  • Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana

Zakąski: (5 do wyboru)

  • Galantyna z kurczaka
  • Karczek pieczony w ziołach
  • Schab po warszawsku
  • Płyta wędlin (sopocka, baleron, szynka)
  • Mozzarella z pomidorami
  • Ruloniki z szynki z sałatką jarzynową
  • Śledź w oleju
  • Płyta mięs pieczystych
  • Galaretka drobiowa
  • Indyk pieczony w piwie i miodzie

Sałatki (2 do wyboru)

  • Grecka
  • Prowansalska
  • Wykwintna (seler marynowany, ananas, szynka)
  • Jarzynowa
  • Z kurczakiem i selerem naciowym

Pieczywo: (200g/os.)

Ciasta: (100g/os.)

Owoce: (250g/os.)

Napoje:

  • Kawa z ekspresu         (2szt./os.)
  • Herbata z cytryną       (2szt./os.)
  • Napoje niegazowane  (1l.)
  • Napoje gazowane        (750ml.)

 

 

 

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings.

OK, close